Numărul moldovenilor care au plecat din Israel a crescut. Câți cetățeni au revenit în țară

Peste 1200 de moldoveni au revenit în Moldova din Israel, de la începutul războiului. Alți peste 400 au plecat spre Tel-Aviv. Informațiile au fost oferite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Potrivit datelor, doar în zilele de 16-17 octombrie, în Republica Moldova, prin cursele aeriene regulate Tel-Aviv – Chișinău, au revenit 357 de cetățeni moldoveni. În aceeași perioadă, 162 de cetățeni ai Republicii Moldova au plecat în Israel.

Autoritățile menționează că poartă negocieri constante și un dialog continuu cu partenerii internaționali pentru evacuarea moldovenilor aflați în Fâșia Gaza. Odată cu deschiderea unui coridor de evacuare, funcționarul consular delegat în Egipt este pregătit să elibereze documentele necesare și să faciliteze călătoria cetățenilor Republicii Moldova, se mai arată în comunicatul de presă emis de MAEIE.

Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel funcționează inclusiv în zilele de weekend și pune la dispoziție servicii consulare de urgență, dar și curente.

Israelul a declarat stare de război, după ce Hamas a lansat în data de 7 octombrie o ofensivă militară din Fâşia Gaza.

De la începutul războiului în Israel, un cetățean moldovean a decedat în zona de conflict. Este vorba despre un bărbat de 35 de ani.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media