Nu a achitat impozite la stat. Administratorul unei rețele de restaurante din Chișinău, reținut

Administratorul unei rețele de restaurante din Chișinău a fost reținut pentru spălare de bani în sumă de circa 16 milioane de lei. Bărbatul ar fi administrat afacerea din umbră, prin interpuși.

Potrivit oamenilor legii, suma de bani ar fi fost rezultată din neachitarea impozitelor la stat. Bărbatul reținut ar fi comis infracțiunea începând din octombrie 2022.

Oamenii legii au desfășurat șapte percheziții în localurile administrate de bănuit în diferite sectoare ale Capitalei, precum și la domiciliul și automobilul acestuia. În rezultatul acestora au fost ridicate acte contabile, purtătoare de informații de tip „flash”, inclusiv cel care ar conține evidența contabilă „neagră”, trei calculatoare de birou, un calculator portabil, înscrise de ciornă, telefoane mobile, precum și peste 90.000 lei care ar proveni și ei din sumele de bani care nu au fost achitate statului și ar fi urmat să fie supuși spălării de bani, anunță PCCOCS.

După reținerea bănuitului, procurorii PCCOCS urmează să cerceteze probele și să decidă asupra formulării învinuirii în privința bărbatului. Anterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale  l-a trimis pe bărbat pe banca acuzaților, în 2017, pentru evaziune fiscală de 11.000.000 lei în privința aceleași rețele de restaurante. În 2020, la solicitarea inculpatului, Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a dispus desfășurarea unei expertize financiare pe dosar. Între timp, la solicitarea procurorilor PCCOCS, pe dosar au fost aplicate sechestre pe mai multe imobile locative și comerciale din municipiul Chișinău, inclusiv pe un automobil de lux.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media