Noul şef al diplomaţiei britanice, David Cameron, într-o vizită la Chișinău

Noul Ministru de Externe al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, domnul David Cameron, s-a aflat în tranzit în țara noastră, după ce a efectuat joi, 16 noiembrie, o vizită în Ucraina.

La Chișinău, șeful diplomaţiei britanice a avut întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe și Intergrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, și cu șefa statului Maia Sandu.

În timpul discuțiilor, Președintele Republicii Moldova și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul acordat Ucrainei de către Regatul Unit.

Maia Sandu a calificat acest ajutor drept „crucial pentru securitatea Moldovei și pentru stabilitatea și prosperitatea Europei”.

Am discutat despre securitatea Mării Negre, cooperarea bilaterală și poziția noastră de unitate împotriva corupției”, a scris șefa statului pe contul său de Twitter.

Potrivit unei postări pe canalul de Telegram al șefului MAEIE, și Nicu Popescu a avut o întrevedere cu David Cameron. Omologii au discutat despre interesul comun pentru consolidarea relațiilor strategice dintre Moldova și Marea Britanie.

Ne-am concentrat asupra beneficiilor pentru diaspora noastră. Am abordat subiecte precum semnarea acordurilor pentru conversia reciprocă a permiselor și reducerea tarifelor la roaming, inițiative ce vor aduce avantaje semnificative pentru comunitatea noastră din Regat”, a scris vicepremierul Popescu.

Totodată, oficialii au subliniat importanța intensificării colaborării în eforturile de combatere a corupției și aducerea în fața justiției a celor responsabili pentru prejudicierea statului și a cetățenilor republicii Moldova.

Consolidarea relației cu Marea Britanie reprezintă un element esențial în întărirea rezilienței și securității țării noastre”,  a subliniat Nicu Popescu.

David Cameron a fost primit joi, 16 noiembrie, la Kiev, de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în prima vizită a fostului premier britanic în străinătate după numirea în funcţie, anunţă preşedinţia ucraineană, potrivit news.ro.

Şeful diplomaţiei britanice David Cameron i-a promis preşedintelui Volodimir Zelenski o continuare a susţinerii militare a Ucrainei împotriva invaziei ruse,

Arme pentru linia frontului, consolidarea apărării aeriene, protecţia populaţiei noastre şi a infrastructilor noastre esenţiale. Sunt recunoscător Regatului Unit pentru susţinerea sa”, declară Volodimir Zelenski într-un comunicat postat pe reţele de socializare.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media