facebook.com/NicuPopescu

Nicu Popescu: Republica Moldova va primi finanțări pentru modernizarea economiei

Șeful diplomației de la Chișinău a declarat că astăzi au fost semnate un șir de documente care vor aduce beneficii concrete pentru țara noastră în sectorul energetic, forestier, dar totodată și pentru îmbunătățirea situației climatice.

„Au fost semnate un șir de memorandumuri între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Franței și cel al Germaniei privind cooperarea ]n sectorul eficienței energetice a clădirilor publice, acordul de creditare dintre țara noastră și Agenția Franceză pentru Dezvoltare pentru reformarea sectorului energetic, memorandumul dintre Ministerul Mediului și Ministerul Finanțelor și Agenția de Dezvoltare în domeniul forestier și pentru îmbunătățirea situației climatice”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, Ministrul de Externe a adăugat că împreună cu partenerii de dezvoltare se va axa și mai mult pe dezvoltarea economică și modernizarea Republicii Moldova.

„În noul context împreună cu partenerii noștri vom axa și vom focusa lucrul Platformei din ce în ce mai mult pe dezvoltarea economică, modernizarea Republicii Moldova și prin această prismă astăzi am discutat în detalii sprijinul și canalizarea asistenței externe pentru proiectele de dezvoltare a infrastructurii pe proiecte de consolidarea a securității energetice și accelerarea tranziției energetice”, a mai spus Popescu.

Amintim că la 17 octombrie, Republica Moldova găzduiește cea de-a patra ediție a Platformei de sprijin pentru țara noastră. Inițiativa este lansată de România, Germania și Franța. Reprezentanții a peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare au venit la Chișinău.pentru a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale: suportul bugetar, crearea unui Fond pentru Infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media