Sursa: https://t.me/nicupopescu

Nicu Popescu: Republica Moldova sprijină ferm dreptul de autoapărare al Israelului

Autoritățile Republicii moldova își reconfirmă sprijinul pentru Israel, în urma atacului din 7 octombrie. Mesajul a fost transmis de Nicu Popescu la o întrevedere cu Sam Kliger, directorul pentru Rusia și Afaceri Eurasiatice al Comitetului Evreiesc American.

„Am reiterat sprijinul ferm al Republicii Moldova pentru Statul Israel și pentru dreptul său la autoapărare, în lumina atacurilor teroriste brutale efectuate de Hamas. Împreună cu dl. Kliger, am subliniat importanța combaterii antisemitismului și promovarea culturii memoriei și a toleranței în Republica Moldova și în întreaga regiune”, a declarat Nicu Popescu.

Totodată, Ministrul de Externe al Republcii Moldova a confirmat că țara noastră rămâne hotărâtă în eforturile de a promova înţelegerea interetnică și de a lua măsuri pentru cultivarea memoriei Holocaustului, combaterea antisemitismului și a altor forme de xenofobie sau intoleranţă bazate pe criterii etnice, religioase sau de altă natură.

Anterior, președintele Republcii Moldova, Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu au condamnat atacurile Hamas asupra Israelului care au început pe 7 octombrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media