Republica Moldova -Uniunea Europeană

Nicu Popescu, declarații după vizita la Bruxelles: Am reușit să obținem progrese substanțiale

Republica Moldova se află pe ultima sută de metri în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. Declarația a fost făcută de vicepremierul Nicu Popescu, după vizita întreprinsă la Bruxelles. 

În acest an am reușit să avem progrese substanțiale la mai multe capitole. Comunicăm regulat cu partenerii noștri din Uniunea Europeană pentru a-i ține la curent cu dezvoltările și evoluțiile noastre”, a declarat Nicu Popescu.

La Bruxelles vicepremierul s-a întâlnit cu Olivér Várhelyi, Comisarul European pentru Vecinătate și Extindere, Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a Uniunii Europene și Simon Mordue, Consilier Șef pentru Politică Externă din cadrul cabinetului Președintelui Consiliului European.

General view

Oficialii au discutat ultimele evoluții în procesul de implementare a celor nouă recomandări emise de Comisia Europeană și progresele substanțiale realizate de țara noastră în ultimul an.

Accentul conversațiilor noastre s-a pus pe faptul că suntem în mijlocul unui amplu proces de autoevaluare pentru a asigura compatibilitatea legislației naționale cu cea europeană (self-screening). La fel, i-am informat pe interlocutorii mei despre elaborarea și punerea în consultări publice a Planului Național pentru Aderare la Uniunea Europeană. Acest plan reflectă în mod clar obiectivul nostru național de a pregăti Republica Moldova pentru aderarea la UE până în 2030”, a menționat Nicu Popescu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media