Sursa: puterea.ro

Moscova critică decizia Chișinăului de a lupta cu propaganda Kremlinului

Moscova critică decizia Chișinăului de a lupta cu propaganda Kremlinului prin blocarea a zeci de site-uri, inclusiv rusești. Zaharova: „Jocuri care provoacă frică și durere”.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus al afacerilor externe, Maria Zaharova și-a exprimat nedumerirea referitor la ultimele decizii ale autorităților din Republica Moldova de a retrage licențele unor posturi de televiziune, precum și portaluri de știri.

„Atragem atenția asupra teribilelor „realități” moldovenești în domeniul asigurării pluralismului de opinii și al protecției drepturilor media, care se degradează constant spre o dictatură totalitară, literalmente în fiecare săptămână. Apropo, au răspuns imediat la mesajele despre planuri (de fapt, acum amenințările realizate) al autorităților moldovenești să blocheze accesul la portalurile de știri resești și difuzate în limba rusă. Iar pe platformele internaționale specializate, acțiunea efectuată de Chișinău împotriva presei și jurnaliștilor inacceptabile în detrimentul intereselor proprii ale populației, în mare parte vorbitoare de limbă rusă, este un element obligatoriu al aproape oricărui discurs al unui reprezentant rus când vine vorba de idealuri înalte ale democrației într-o țară est-europeană care îi venerează atât de mult.

Rezultatul unor astfel de jocuri de „standarde diferite” este bine cunoscut – după cum spun clasicii vii, frică și durere. Voi adăuga „născut din haos”, a declarat Maria Zaharova pe pagina sa de Telegram.

Nu este pentru prima dată când Maria Zaharova critică acțiunile Republicii Moldova. Recent, oficiala a numit decizia de blocare a mai multor portaluri online de limbă rusă o „violare a libertății de exprimare”.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media