sursa: Digi24/OctavGanea

Moldovenii evacuați din Gaza au ajuns cu bine la București. În aeronavă se afla și premierul României

Cei 36 de moldoveni evacuați din Fâșia gaza au ajuns noaptea trecută la București. În aeronavă se aflau și 93 de cetățeni ai României. Premierul român, Marcel Ciolacu, a revenit din Egipt împreună cu familiile evacuate.

„Atât eu cât și doamna ministru am făcut astăzi un gest de normalitate și am transmis un semnal foarte clar că statul român nu lasă niciun român în urmă. Astăzi, au fost recuperați 129 de români, atât români cu cetățenie română din România cât și români din Republica Moldova”, a declarat Ciolacu.

”În continuare, celula de criză de la MAE va funcționa până când vom recupera ultimul român din Fâșia Gaza care dorește să vină în România sau în Republica Moldova”, a spus Marcel Ciolacu.

Ministrul român al Afacerilor Interne a declarat că, miercuri, punctul de frontieră de la Rafah a fost închis din motive umanitare, scrie Digi24.

„Colegii noștri de la echipa mobilă consulară se află acolo și vom relua demersurile. Situația de securitate este extrem de dificilă, complexă, care ne impune să actualizăm permanent planurile de evacuare”, a adăugat ministrul.

Amintim că,  cei 36 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au fost evacuați în data de  7 noiembrie, prin punctul de trecere a frontierei Rafah. Unii cetățeni, pe ultima sută de metri, în special cei care se aflau la o distanță mai mare de punctul de trecere Rafah, au refuzat evacuarea din motive de securitate. Autoritățile au anunțat că vor continua să țină legătura cu aceștia pentru a le acorda asistența necesară, la necesitate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media