Moldovenii aflați în Israel vor beneficia de ajutor din partea Guvernului de la Chișinău

Cetățenii moldoveni sunt îndemnați să părăsească Israelul. Guvernul de la Chișinău este dispus să acorde toată asistența necesară în acest sens.

Declarația a fost făcută de Prim-ministrul Dorin Recean, în debutul ședinței Executivului din 11 octombrie.

Guvernul va acorda asistența necesară cetățenilor care se simt în pericol și vor să revină acasă”, a spus Dorin Recean, subliniind că situatia din Orientul Mijlociu continuă sa fie foarte tensionată.

Totodată, șeful Legislativului a comunicat că, pe lângă Celula de Criză care există la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, a fost activată și Celula de Criză de la Ministerul de Interne.

Dorin Recean s-a adresat cetățenilor cu îndemnul de a respecta alertele de calătorie emise de MAEIE și să evite călătoriile în Israel în perioada aceasta. Totodată, premierul a făcut un apel către moldovenii aflați în Israel să părăsească zonele vulnerabile.

De asemenea, oficialul a comunicat despre suplimentarea Consulatului din Israel cu doi ofițeri consulari, pentru a asigura procesarea promptă a solicitărilor cetățenilor.

Trebuie să asigurăm tot ce este necesar pentru cetățenii noștri. La fel vreau să vă rog să continuăm colaborarea cu prietenii noștri de la București. Cu această ocazie vreau să mulțumesc Guvernului de la Bucuresti pentru ajutorul pe care-l oferă cetățenilor Republicii Moldova. Vreau să ne asigurăm că avem o comunicare foarte bună cu cetățenii moldoveni aflati în Israel, dar și cu membrii familiilor lor din Republica Moldova”, a conchis Prim-ministrul.

În aceeași ordine de idei, Dorin Recean a solicitat reprezentanților MAI să acorde atenție maximă coordonării interinstituționale în vederea acordării tuturor mijloacelor de asistență necesare cetățenilor moldoveni aflați în Israel.

Reamintim că Israelul a declarat oficial stare de război în data de 8 octombrie 2023, după atacurile palestinienilor asupra civililor israelieni. Moldovenii stabiliți acolo au fost îndemnați de Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău să revină acasă.

În cadrul MAEIE a fost creată o celulă de criză care monitorizează situația de securitate din Israel și se află în contact permanent cu Ambasada țării noastre.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media