„Termoelectrica” și „CET-Nord” riscă să fie deconectate de la gazele naturale

„Termoelectrica” și „CET-Nord” ar putea fi deconectate de la gazele naturale. Potrivit „Moldovagaz”, companiile au acumulat datorii de peste două sute de milioane de lei.

Potrivit furnizorului, datoria consumatorilor finali pentru gazele naturale furnizate în 2023 a ajuns la 485,723 milioane lei. Moldovagaz anunță că 203,583 milioane lei revin întreprinderilor din complexul termoenergetic al țării: 103,583 milioane lei la SA „Termoelectrica” și 100 milioane lei la SA „CET-Nord”. 155,641 milioane lei constituie datoria consumatorilor noncasnici și 126,499 milioane lei – casnici.

Această situație poate duce la imposibilitatea executării de către  SA „Moldovagaz” a obligațiilor contractuale de plată asumate față de furnizori, se arată în comunicatul furnizorului.

Astfel, întreprinderea atenționează consumatorii finali despre obligația contractuală de a achita integral contravaloarea gazelor naturale consumate în termenele indicate în factura de plată.

„Moldovagaz” solicită consumatorilor să achite restanța pentru gazele naturale furnizate până la începerea sezonului de încălzire. În caz contrar, se vor deconecta instalațiile de gaze naturale ale consumatorilor debitori, și se va sesiza instanța de judecată în vederea încasării forțate a datoriilor.

Solicitată telefonic, managerul pe comunicare de la Termoelectrica, Ionela Vasilenco ne-a spus că instituția a lua act și va întreprinde toate măsurile pentru a soluționa problema, însă nu a precizat care sunt acestea. Reprezentanții „CET-Nord” nu au comentat situația.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media