facebook.com/profile.php?id=100094648944328

Moldova și Albania vor coopera în domeniul polițienesc. Efros și omologul său au semnat un acord în acest sens

Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros, și ministrul Afacerilor Interne al Albaniei, Taulant Balla au semnat un acord cu privire la Cooperarea Polițienească dintre Republica Moldova și Albania. Potrivit MAI, acordul are ca scop intensificarea cooperării în lupta împotriva amenințărilor la adresa securității și ordinii publice.

În baza respectivului Acord, va fi îmbunătățită colaborarea în ceea ce privește prevenirea, depistarea și investigarea polițienească a infracțiunilor, notează MAI.

Totodată, va fi stabilit un cadru legal care va facilita organizarea şi desfăşurarea activităţilor speciale de investigaţii comune pentru prevenirea și depistarea infracțiunilor transfrontaliere, care reprezintă o amenințare gravă la adresa securității ambelor state cât și a UE.

,,Acordul interguvernamental între Republica Moldova și Republica Albania privind cooperarea polițienească va contribui semnificativ la prevenirea, contracararea și combaterea criminalității transfrontaliere internaționale, cum ar fi migrația ilegală, traficul de ființe umane sau de droguri. Este un semnal puternic de încredere și un pas progresiv în dezvoltarea cooperării polițienești moldo-albaneze, în special la nivel operațional”, a spus Ministrul Afacerilor Interne, Adrian Efros.

În acest sens, autoritățile ambelor state vor coopera în domeniul combaterii infracțiunilor legate de criminalitatea transfrontalieră, fabricării și traficului de stupefiante, proxenetismului,  traficului de ființe umane și exploatării sexuale a copiilor, furtului și traficului ilicit de arme și armament, dar și în alte domenii, precum eradicarea criminalității informatice.

În speță, Acordul va reglementa aspectele organizaționale și procedurale ale schimbului de informații între autoritățile de aplicare a legii, contribuind la eficientizarea acestuia.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media