Miracol la un spital din Chișinău. Un pacient și-a revenit după mai bine de 2 luni petrecute în Terapie Intensivă

Un băiat de 21 de ani și-a revenit după ce a petrecut  77 de zile în Secția Terapie Intensivă. Pacientul a fost internat la 1 august. Din data de 17 octombrie până pe 6 noiembrie, acesta și-a a continuat tratamentul în Secția Epileptologie, informează IMSP Institutul de Medicină Urgentă.

Într-un comunicat emis de instituție se precizează că o întâmplare extrem de nefericită i-a schimbat radical viața tânărului. Pe 1 august, în circumstanțe necunoscute, acesta a fost electrocutat și a suportat un stop cardio-respirator.

După minute bune de resuscitare cardio-pulmonară cu succes și restabilirea ritmului cardiac și a parametrilor vitali, pacientul a fost stabilizat și stabilit diagnosticul în zona roșie din cadrul Departamentului de Primiri Urgențe IMU și internat în Secția Terapie Intensivă. Diagnosticul la internare: Encefalopatie hipoxico-anoxică post – resuscitare. Coma III. Stare septică. Contuzie pulmonară. Contuzie de cord. Tetrapareză spastică”, precizează medicii de la IMSP IMU.

Specialiștii susțin că rezultatul miraculos se datorează profesionalismului echipei multidisciplinare de la IMU și a bunei conlucrări între medici.

Pacientul a beneficiat de proceduri de fizioterapie, kinetoterapie, masaj și elemente din terapia ocupațională, direcționate spre recuperarea mișcărilor atât în membrele superioare, cât și în membrele inferioare.

Au fost efectuate exerciții pentru creșterea forței, rezistenţei, coordonării și echilibrului, inclusiv adaptarea la poziția verticală, toate fiind efectuate sub controlul strict al funcțiilor vitale. Un aport considerabil a fost adus și de logoped, care a lucrat asupra restabilirii abilității de a pronunța și articula cuvintele. Procedurile efectuate în complex au favorizat ameliorarea funcțiilor motorii, senzitive și de coordonare în integritate, în rezultatul cărora pacientul se poate deplasa și poate efectua activitățile de zi cu zi”, susțin reprezentanții IMU.

În ziua în care urma să fie transferat în secție, Vera, mama tânărului și-a exprimat profunda recunoștință față de echipa care a contribuit la recuperarea fiului ei.

Mulțumesc din tot sufletul echipei din această Secție pentru tot ce au făcut pentru fiul nostru, pentru cât de mult și cât de bine s-au ocupat de el, ne-au răbdat pe noi și pe el. Bineînțeles că lacrimile nu s-au mai oprit, în toată această perioadă ne-am rugat pentru el și pentru ca medicii să facă totul corect. Mulțumesc medicilor care în această perioadă ne linișteau și ne spuneau că totul va fi bine și s-au comportat foarte frumos cu noi”, a spus femeia.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media