sursa: parlament.md

Moldova a cerut la Strasbourg să fie evaluată la cele mai înalte standarde

Vicepreședintele Parlamentului, Mihail Popșoi, a declarat la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei că guvernarea de la Chișinău face tot posibilul pentru democrația și bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, oficialul a cerut un mecanism de evaluare a țărilor candidate.

„În pofida provocărilor din urma războiului Rusiei împotriva Ucrainei, dar și din partea oligarhilor fugari, majoritatea parlamentară rămâne a fi consecventă în ceea ce privește reforma justiției, democrația și bunăstărea cetățenilor Moldovei. Noi sperăm la elaborarea unui mecanism de evaluare a țărilor ce candidează la integrarea europeană și țărilor membre UE, pentru că noi, cei din Moldova, ne dorim evaluarea la cele mai înalte standarde pentru a putea contribui și mai mult la implementarea reformelor pentru cetățenii noștri”, a declarat Mihail Popșoi la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

În perioada 9 – 13 octombrie, o delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a APCE. Din componența acesteia fac parte șeful delegației naționale la APCE, vicepreședintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Ion Groza, vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi, vicepreședinta Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Natalia Davidovici, și secretarul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Constantin Starîş.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media