Mihail Bagas a fost reținut de CNA și PA. Ce acuzații i se aduc

Candidatul Ligii Orașelor și Comunelor la alegerile pentru primăria Capitalei, Mihail Bagas, a fost reținut de CNA și Procuratura Anticorupție. Acesta este acuzat de finanțarea ilegală a partidelor și corupție în proporții deosebit de mari. Informația despre reținerea lui Bagas a fost confirmată și de formațiune, care a venit cu o reacție pe pagina de Facebook.

În timp ce oamenii legii nu au venit cu mai multe detalii, reprezentanții formațiunii au plasat pe pagina oficială de pe Facebook o declarație după reținerea lui Mihail Bagas. Liga Orașelor și Comunelor menționează că, în această dimineață, au avut loc percheziții, iar ulterior, candidatul lor a fost reținut.

Suntem extrem de preocupați de măsurile operative și arestarea candidatului a avut loc la două zile după depunerea documentelor pentru participarea la alegerile locale! Fiecare persoană este pasibililă de răspundere penală doar în cazul existenței probelor pertinente privind încălcarea prevederilor legale și a legislației electorale”, se arată în declarație.

Reprezentanții formațiunii se așteaptă ca toate acțiunile oamenilor legii să fie transparente și motivate.

Liga Orașelor și Comunelor cere organelor de anchetă ca măsurile procesuale să poarte un caracter transparent, public și argumentat de probatoriul necesar, în caz contrar, astfel de acțiuni desfășurate în perioada electorală, pot fi calificate ca presiune publică și încercare de a prejudicia grav imaginea partidului politic”, mai menționează Liga Orașelor și Comunelor.

Mihail Bagas a depus actele pentru înregistrarea în cursa electorală în data de 19 septembrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media