Marcela Paladi va candida la funcţia de consilier în CMC: Vreau să mă implic

Marcela Paladi, tânăra care în urma unui cumplit accident rutier și-a pierdut ambele picioare, va candida la funcţia de consilier în Consiliul Municipal Chişinău. Fata susține că vrea să transforme Capitala într-un spațiu confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale.

Despre decizia sa, Marcela Paladi a anunțat într-o postare pe contul său de Facebook.

„În aceste zile, după lungi cugetări, am luat o decizie despre care consider că este corect să vă anunţ personal. După cum bine ştiţi, în urma cumplitei tragedii prin care am trecut în luna februarie a anului trecut, viaţa mea s-a schimbat în totalitate. De fapt, dacă e să spunem lucrurilor pe nume, practic a trebuit să-mi iau viaţa de la zero. În ultimele șapte luni, am privit viaţa cu alţi ochi decât până acum, am înţeles că lucruri cărora până mai ieri nu le atrăgeam mare atenţie, de fapt reprezintă probleme serioase. Lipsa unei rampe de acces într-un edificiu sau altul, pavajul pus necalitativ, o bordură nelalocul ei, pietre pe trotuare etc. – toate acestea pentru oameni ca mine sunt probleme“, se arată în mesajul Marcelei.

Tânăra susține că e nevoie de o strategie aparte, de un plan de acţiuni concrete, pentru ca persoanele cu necesităţi speciale să se poată simţi cât mai confortabil posibil în Chişinău, să nu se simtă excluse din viaţa activă.

Totodată, Marcela Paladi declară că se vrea în Consiliu nu pentru a face politică, ci pentru a se implica activ în transformarea Chişinăului „într-un oraş prietenos, confortabil pentru persoanele cu necesităţi speciale”.

„Cu aceasta mă voi ocupa zi de zi. Cunosc nu din auzite care sunt problemele în acest sens, am o viziune clară cum pot fi ele soluţionate şi… nu cred că este cineva cu o motivaţie şi cu o dorinţă de a le soluţiona mai mare decât a mea”, a scris tânăra.

Marcela Paladi a anunțat că va merge în alegeri pe lista de candidaţi a Partidului Liberal Democrat din Moldova, întrucât anterior, câțiva ani în urmă, a fost membră activă a tineretului liberal-democrat.

„Cunosc bine această echipă, ştiu ce scopuri are şi ele consună perfect cu scopurile mele. Dar merg în CMC nu pentru a reprezenta partidul sau interesele de partid, ci pentru a soluţiona problemele oamenilor. Sunt sigură că voi beneficia de suportul plenar al colegilor liberal-democraţi, dar și altor consilieri în implementarea tuturor acelor idei cu care merg în Consiliul Municipal Chişinău”, a conchis Marcela Paladi.

La data de 1 octombrie, tânăra a participat la un marș organizat în centrul Chișinăului, alături de rudele victimelor accidentelor rutiere produse pe drumurile publice. Cei adunați s-au adresat autorităților să înăsprească sancțiunile pentru șoferii care încalcă regulile de circulație.

Reamintim că, în noaptea de 5 spre 6 februarie 2023, viața Marcelei Paladi s-a schimbat radical. Tânăra a fost lovită în plin de o mașină. În urma accidentului, medicii i-au amputat ambele picioare. A urmat o perioadă îndelungată de reabilitare la Institutul de Medicină Urgentă, apoi la un spital din Germania.

Tânăra a învățat să meargă din nou, cu proteze.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media