Facebook/Maia Sandu

Maia Sandu și președinții Austriei și Sloveniei au marcat Ziua Internațională a Studenților la USM

Cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, Maia Sandu, împreună cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, și președintele Sloveniei, Natașa Pirc Musar, au avut o discuție cu studenții de la Universitatea de Stat din Moldova.

 

”Am vorbit despre ce înseamnă să fii parte din marea familie europeană, despre democrație, pace și securitate, despre integritate academică, dar și despre inteligența artificială și schimbările climatice,” a declarat Maia Sandu

 

 

Maia Sandu a mai punctat că tot astăzi a participat alături de Președintele Van der Bellen, la Forumul de afaceri moldo-austriac, organizat de Camerele de Comerț și Industrie din cele două țări. Subliniind importanța dezvoltării economice pentru Republica Moldova.

Președintele a evidențiat contribuția investițiilor austriece în domenii cheie precum IT, agricultură, infrastructură și industria auto, care generează locuri de muncă și aduc transfer de cunoștințe și standarde înalte. De asemenea, a încurajat alte companii austriece să investească pe piața moldovenească.

De asemenea, președintele Maia Sandu împreună cu președintele Pirc Musar au plantat la Grădina Botanică arbori de tei, teiul fiind unul din simbolurile Sloveniei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media