Sursa: presedinte.md

Maia Sandu: Forțele pro-Kremlin vor încerca să blocheze drumul nostru european

Președintele Maia Sandu dă asigurări că instituțiile statului vor apăra democrația, chiar dacă forțele pro-Kremlin și pro-război vor încerca în aceste alegeri să blocheze drumul european al țării și să subjuge din nou Moldova unor interese străine. Declarația a fost făcută de șefa statului la scurt timp după ce Comisia Situații Excepționale a decis anularea înregistrării concurenților electorali ai Partidului „Șansă”, pe motiv că ar acționa în interesele grupării criminale ȘOR și a Federației Ruse.

,,Chiar în aceste alegeri locale, forțele pro-Kremlin, forțele pro-război vor încerca din răsputeri să blocheze drumul nostru european. Cu bani murdari, cu partide plătite de Kremlin deghizate în partide proeuropene, prin cumpărare ilegală de voturi, se va încerca, din nou, subjugarea Moldovei unor interese străine și menținerea țării noastre într-o zonă uitată de lume. Instituțiile statului vor apăra democrația. Însă doar votul vostru poate fi mai puternic decât încercările de vindere a Moldovei. Tocmai de aceea, este atât de important să ieșim cu toții la vot! Să clădim cu votul nostru Moldova europeană de mâine. Obiectivul nostru comun este să construim sate și orașe europene. Vom reuși dacă vom munci toți pentru acest obiectiv. Și el depinde de votul nostru din 5 noiembrie”, a declarat Maia Sandu într-un mesaj video pe site-ul președinției.

Șefa statului a mai spus că Moldova face pași mari pe calea integrării europene și are șansa să devennă membru UE datorită votului pe care cetățenii îl vor da alegerile locale generale din 5 noiembrie.

,,De votul pe care îl dăm duminică, de oamenii pe care îi alegem să ne conducă satele și orașele depinde dacă în comunitatea noastră va fi drum bun sau nu, dacă va fi renovată grădinița și va fi trasă apă și canalizare sau nu, dacă vor fi realizate proiecte locale sau satul va fi lăsat în dezordine și de izbeliște”, a declarat șefa statului.

Amintim că, data de 3 noiembrie este ultima în care se mai pot face agitații electorale, iar duminică, 5 noiembrie, cetățenii sunt așteptați la urnele de vot pentru a-și exercita dreptul constituțional.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media