Maia Sandu

Maia Sandu, despre decizia CtEDO în cazul Stoianoglo: Țara ar fi pierdut mai mult

Dacă Alexandr Stoianoglo ar fi rămas în funcția de procuror general, Republica Moldova ar fi suferit prejudicii majore. Este declarația președintelui Maia Sandu după ce CtEDO i-a dat câștig de cauză fostului procuror general pe una din plângeri.

Această decizie a vizat o lege concretă care a fost ulterior moodificată și, respectiv, nu are treabă cu deciziile pe care le-am luat eu. Nu cred ca este cazul sa ma apuc sa comentez o decizie a CtEDO, dar cred, totuși, că țara ar fi pierdut mai mult, dacă în funcția de procuror general ar fi fost păstrat un om care se sfătuia cu Platon despre cum să lupte împotriva corupției. Legea a fost modificată, astflel încât astăzi corespunde standardelor internaționale”, a menționat Maia Sandu în cadrul unei emisiuni televizate.

Reamintim că Republica Moldova a fost condamnată la CtEDO în cazul fostuluii procuror general Alexandr Stoianoglo. Curtea a declarat admisibilă plângerea lui Alexandr Stoianoglo privind lipsa accesului la instanță, după ce a constatat că reclamantului nu i-a fost acordată nicio formă de protecție judiciară în legătură cu suspendarea acestuia, ceea l-a privat de posibilitatea de a-și realiza obligațiile și l-a privat de salariu pentru mai mult de 2 ani. Prin urmare, CtEDO a obligat țara noastră să-i achite 3 600 de euro cu titlu de costuri și cheltuieli.

La scurt timp după ce CtEDO a publicat decizia în cazul său, Alexandr Stoianoglo a anunțat că va cere în instanța de judecată anularea decretului emis de președintele Maia Sandu privind eliberarea lui din funcția de procuror general.

 

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media