Mai mulți candidați ai Partidului ”Șansă” ar putea fi excluși din cursa electorală

Comisia Electorală Centrală solicită consiliilor de circumscripție din nouă localități să examineze anularea înregistrării candidaților partidului Șansă în alegerile locale generale din 5 noiembrie. Decizia a fost luată de Comisia Electorală Centrală, în urma unei sesizări depuse de Serviciul de Informații și Securitate.  Mai exact, SIS reclamă activitatea dubioasă a membrilor partidului Șansă în procesul de colectare a semnăturilor pentru susținerea a două proiecte sociale.

În raportul său, vicepreședintele CEC, Pavel Postică, a declarat că formațiunea politică a depășit plafonul mijloacelor financiare și a folosit surse financiare din străinătate.

”Se atestă un comportament inadmisibil în influențarea alegătorilor prin proiecte de corupere a acestora folosind surse financiare nedeclarate și netransparente”, a concluzionat Pavel Postică.

Avocatul formațiunii politice a respins acuzațiile.

”Ceea ce s-a spus aici este total în contradicție cu probele care sunt. Se încearcă să se găsească o legătură între Șor și Partidul Șansa. Nu s-au adus dovezi și probe pertinente din care ar rezulta că Partidul Șansa are o legătură cauzală  cu ceea ce i se încriminează”, a spus Elan Organ.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media