Mai multe neconformități, depistate la stațiile de depozitare a gazelor petroliere lichefiate

Mai multe neconformități au fost depistate la stațiile de depozitare a gazelor petroliere lichefiate (GPL) din țară. Despre aceasta anunță Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică (INST), care, pe parcursul lunii octombrie, a întreprins mai multe vizite de specialitate.

Printre carențele constatate în timpul controalelor, s-au identificat deficiențe de ordin tehnic, și anume: expirarea termenelor ordinare de verificare/deservire tehnică, și administrativ: expirarea termenelor de instruire a personalului și neacoperirea deplină cu resurse umane, inclusiv nerespectarea graficelor de antrenamente și simulări ale eventualelor situații de avarie”, precizează INST.

Totodată, inspectorii au constatat că la două din cele zece stații de depozitare a GPL, Ocnița și Strășeni, nu se stochează gaze. Acestea și-au sistat activitatea.

INST a venit cu recomandări  și avertismente scrise pentru înlăturarea neregulilor constatate în termene cât mai restrânse, astfel încât obiectivele industriale să fie exploatate în maximă siguranță.

Controalele de specialitate a inspectorilor de la INST au fost efectuate la 10 stații de depozitare a GPL : Vatra (Chișinău), 2 în Comrat, Bălți, Zagarancea (Ungheni), Târnova (Dondușeni), Socoleni (Anenii Noi), Gura Camencii (Florești), Strășeni, Vălcineț (Ocnița). Inspecțiile vor continua și în perioada noiembrie- decembrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media