Mai multe indicatoare rutiere și parapete de protecție, furate de pe drumurile naționale

A crescut numărul cazurilor de furturi a parapetelor metalice de protecție, pilonilor de dirijare și a altor elemente rutiere de pe drumurile naționale din țară. Acest lucru pune în pericol siguranța circulației rutiere. Despre asta anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

Potrivit ultimelor date, în anul 2022 au fost furați 307,1 metri liniari de bară metalică și 63 de stâlpi, provocând un prejudiciu în valoare de 463 413,74 lei.
În 2023, aceste infracțiuni au continuat, cu un prejudiciu în valoare de 512 491,47 lei, în care s-au furat 332 metri liniari de parapet metalic și 18 stâlpi.
Printre cele mai recente cazuri de furturi raportate se numără următoarele:
–  30 indicatoare rutiere, lisă și buloane de la parapetul metalic -pe drumul național M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România;
– 55 semne rutiere – pe drumul republican R1 Chişinău – Ungheni – frontiera cu România;
–  stâlp de metal pe drumul de ocolire a orașului Comrat;
– deteriorarea marcajului rutier (vopsirea sau acoperirea peste semnele existente) – pe drumul național M3, km 96-150.
 Administrația de Stat a Drumurilor condamnă ferm acesta furturi și face apel către societatea civilă și instituțiile competente să se alăture eforturilor  pentru a stopa aceste furturi și a asigura circulația în condiții de siguranță pe drumurile naționale.Instituția îndemană cetățenii   să raporteze orice informații sau activități suspecte legate de furturile de elemente rutiere.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media