Mai multe hectare de terenuri agricole, livezi și vii au fost distruse de ploile cu grindină

Zeci de hectare, iar pe alocuri și sute, de terenuri agricole, vii și livezi au fost distruse de ploile torențiale, vântul puternic, dar și de grindina înregistrate sâmbătă, 8 iunie. De asemenea, intemperia a deteriorat acoperișul unei instituții din raionul Soroca, transmite Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În raionul Ungheni, satul Măcărești, au fost afectate circa 11 hectare de viță-de-vie, 12 hectare de floarea soarelui, 10 hectare de porumb și 20 hectare de grâu.

În raionul Soroca, precipitațiile cu grindină și vânt puternic au distrus circa 280 hectare de porumb, 43 hectare de livezi, circa 130 hectare de floarea soarelui și circa 80 hectare de terenuri agricole cu semănături.

În raionul Nisporeni, în localitățile Bărboieni și Soltănești, ploile torențiale cu grindină ai nimicit 24 hectare de livezi și 26 hectare de viță-de-vie.

De asemenea, rafalele de vânt puternic au deteriorat acoperișul Centrului de plasament temporar pentru persoane cu dizabilități din satul Bădiceni, raionul Soroca.

„Vântul a smuls și a deteriorat circa 204 foi de ardezie, 160 metri pătrați lambriu din lemn și 2 metri pătrați cherestea”, precizează IGSU.

Comisiile pentru situații excepționale raionale activează în raioanele unde au fost înregistrate prejudicii pentru evaluarea pagubelor materiale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media