europarl.europa.eu

Lidera opoziției din Belarus vizitează Moldova. Cu cine se va întâlni

Lidera opoziției din Belarus, Sviatlana Tsihanouskaya, a venit în Moldova. Aceasta se va afla în țara noastră pe 20 și 21 octombrie. Despre asta, Tsihanouskaya a anunțat pe rețeaua X, fosta Twitter.

Ea urmează să aibă întrevederi cu șefa statului, Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu, Grupul Parlamentar pentru Belarusul Democratic și va participa la Moldova Women Forum.

Președinția nu a infromat despre vizita Sviatlanei Tsihanouskaya și nu a anunțat despre o eventuală întrevedere cu Maia Sandu.

Sviatlana Tsihanouskaya este cunoscută ca fiind candidatul-cheie al opoziției pentru alegerile prezidențiale din Belarus, care au avut loc în 2020. Inițial, înainte de alegeri, soțul acesteia, Serghei Tsihanouskiy, a fost candidatul care reprezenta opoziția în alegeri, însă, a fost arestat pentru protestele sale anti-guvernamentale exact înainte de alegeri. Sviatlana Tsihanouskaya și-a înaintat candidatura ei pentru prezidențiale, acumulând, însă, foarte puține voturi comparativ cu actualul lider de la Minsk, Alexandr Lukashenko. Au existat multe ipoteze precum că alegerile au fost fraudate.

Aceasta este prima vizită a Sviatlanei Tsihanouskaya în Republica Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media