entrepreneur.com

Licitație exclusivă: Un meniu de pe Titanic a fost vândut cu 66.000 lire sterline

Peste un secol după scufundarea Titanicului, o serie de suveniruri valoroase de pe celebrul vas sunt scoase la licitație. Printre acestea, un meniu din anul 1912, oferit în clasa întâi a vasului.

 

Meniul, care îi îmbia pe călători cu stridii, „tournados de vită a la Victoria”, miel şi raţă sălbatică, a provocat un interes deosebit, fiind considerat singurul meniu din 11 aprilie 1912 păstrat până azi. Clienții mai puteau comanda somon și pui, cu cartofi, orez sau piure de păstârnac. Pentru desert existau următoarele opțiuni: budincă Victoria, tartă cu pere, piscoturi și înghețată. Suvenirul, care prezintă semne de deteriorare cauzate de apă, a fost achiziţionat de către un licitator anonim în cadrul vânzării organizate de Henry Aldridge & Son pentru suma de 66.000 de lire sterline (81.000 $), scrie Digi24

De asemenea, a fost scoasă la licitație și o pătură de la clasa întâi, estimată să se vândă pentru o sumă cuprinsă între 70.000 şi 100.000 de lire sterline, a fost achiziţionată în cadrul aceleiaşi licitaţii pentru 76.000 de lire sterline.

Vasul de lux a pornit  în călătoria sa spre New York din Southampton, în sudul Angliei, la 10 aprilie 1912, cu peste 2.200 de persoane la bord. După doar câteva zile, pachebotul de lux, considerat nescufundabil, a lovit un iceberg şi s-a scufundat, în tragedie pierzându-şi viaţa peste 1.500 de persoane.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media