La 1 iunie, toți tinerii din țară sunt invitați la Marșul de susținere a parcursului european al Republicii Moldova

Tinerii din Republica Moldova se vor întruni la un marș de susținere a parcursului european al țării. Acțiunea va avea loc la data de 1 iunie, ora 10.30, în preajma Centrului Comercial „Unic” din centrul Capitalei. Participanții se vor deplasa în coloană până în fața sediului Legislativului.

Anunțul a fost făcut de deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Eugeniu Sinchevici, în cadrul unei conferințe de presă susținută alături de eurodeputatul Siegfried Mureșan, și reprezentanți ai asociațiilor studențești și ai societății civile.

„Vom face un marș al tinerilor care susțin Uniunea Europeană. În aceste zile se scrie istorie. Pe data de 20 octombrie va avea loc referendumul care va decide soarta acestei țări. Principalul scop al acestui marș: În primul rând vrem sa arătăm ca suntem mulți. Ne confruntăm cu propaganda răspândită de Kremlin și vrem să arătăm ca majoritatea tinerilor susțin integrarea europeană. Este bine sa vedem cât de mulți suntem de fapt”, a menționat Eugeniu Sinchevici, organizatorul marșului.

Deputatul PAS a reamintit că toți cei care vor merge la vot la 20 octombrie, vor avea în față opțiunea de a alege un viitor prosper și european. Totodată, acesta îndeamnă tinerii să participe la marș pentru ca lumea să înțeleagă că majoritatea tinerilor acestei țări susțin integrarea europeană.

În prezent, apelului de a participa la acest marș au răspuns 13 organizații și autoguvernări studențești.

Prezent la evenimentul de astăzi, europarlamentarul Siegfried Mureșan, a îndemnat tinerii să ia parte la marșul din 1 iunie, pentru a-și exprima dorința de  avea un viitor european.

„Pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copiilor, ne gândim la noi, dar și la viitoarea generație de cetățeni ai Republicii Moldova. Știm că cel mai bun lucru pe care îl putem face astăzi pentru viitorul republicii este să integrăm Republica Moldova în Uniunea Europeană. Pentru asta fiecare dintre noi poate face ceva. Pe 20 octombrie, va avea loc referendumul pentru integrare europeana și va fifoarte important ca până atunci să informăm corect toți cetățenii Republicii Moldova cu privire la oportunitățile pe care le aduce UE. (…) Tinerii sunt principalii beneficiari ai procesului de integrare europeană și UE ascultă și vocea tinerilor și face ceea ce tinerii cer. (…) Anul acesta est Anul european pentru Republica Moldova, de aceea ținem foarte mult să informăm corect oamenii cu privire la UE, la șansele UE, în special pentru tineri. Vom ieși în stradă, vom arăta mândri drapelul UE, vom spune că vrem integrarea europeană a Republicii Moldova. Invităm cât mai mulți oameni alături de noi. Vom spune că vrem un viitor european pentru Republica Moldova. Vă așteptăm pe cât mai mulți dintre Dumneavoastră alături de noi”, a fost mesajul eurodeputatului.

Pentru a se alătura acestui marș, tinerii sunt îndemnați să acceseze pagina de Facebook sau de tik-tok a organizatorului Eugeniu Sinchevici și să completeze formularul de participare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media