Sursa: politico.com

Kamala Harris cere mai mult ajutor pentru locuitorii din Gaza

Vicepreședintele SUA, Kamala Harris, a îndemnat Israelul să „mărească semnificativ fluxul de ajutoare” pentru Fâșia Gaza. Totodată, oficialul a declarat că trebuie să existe o încetare imediată a focului pentru cel puțin următoarele șase săptămâni, relatează BBC.

Kamala Harris a îndemnat Israelul să nu blocheze ajutoarele umanitare din Gaza în contextul în care locuitorii de acolo ,,mor de foame”.

Anterior, Israelul nu a participat la negocierile din Egipt referitoare la un armistițiu, afirmând că Hamas nu a oferit o listă a ostaticilor încă în viață. În replică, Basem Naim, un înalt oficial Hamas a declarat că practic este imposibil să știe cine mai este încă în viață.

Cel mai probabil că Hamas și mediatorii din SUA și Qatar se află în capitala Egiptului, Cairo, pentru negocierile planificate.

„Ceea ce vedem în fiecare zi în Gaza este devastator. Am văzut rapoarte despre familii care mănâncă frunze sau hrană pentru animale, despre femei care nasc copii subnutriți cu puțină sau deloc îngrijire medicală și despre copii care mor din cauza malnutriției și a deshidratării. Așa cum am spus de multe ori, prea mulți palestinieni nevinovați au fost uciși”, a declarat vice-președintele SUA, Kamala Harris la un eveniment din Alabama.

Presiunea pentru un acord de încetare a focului s-a intensificat după incidentul de joi, 29 februarie, în afara orașului Gaza, în nordul enclavei palestiniene, în care cel puțin 112 persoane au fost ucise când mulțimea s-a năpustit asupra unui convoi umanitar, iar trupele israeliene au deschis focul.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media