Jasmin, soția lui Ilan Șor, printre persoanele sancționate de Canada pentru promovarea războiului

Șase entități și nouă persoane, între care interpreta rusă Jasmin, soția lui Ilan Șor, au ajuns pe lista sancțiunilor impuse de Canada pentru faptul că „ promovează direct războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”, scrie adevărul.ro.

În lista menționată figurează Sara Lvovna Șor, interpreta rusă care folosește numele de scenă Jasmin, aceasta fiind căsătorită din septembrie 2011 cu Ilan Șor,  aliatul Kremlinului în destabilizarea Republicii Moldova, mai scrie sursa citată.

Alte persoane vizate de Canada în noul pachet de sancțiuni includ un număr de oameni din domeniul științei politice și istorici ruși. Printre acestea se numără președintele Societății Ruse de Istorici și Arhiviști, Aleksandr Chubaryan, și președintele Consiliului pentru Afaceri Internaționale din Rusia, Igor Ivanov, un fost ministru de externe.

Iar printre entitățile vizate de sancțiuni sunt ziarele Izvestia, Parliamentskaya Gazeta, instituția de presă în limba engleză Russia Beyond și canalul REN TV.

Aceste persoane și entități încearcă să legitimeze invazia rusă a Ucrainei, a spus Ministerul de Externe al Canadei.

„Continuăm să condamnăm în cei mai fermi termeni posibil folosirea de către Rusia a propagandiștilor de război pentru a-și justifica invadarea pe scară largă a Ucrainei”, a declarat ministrul canadian de externe Melanie Joly, transmițând apelul „facem apel la Putin și colaboratorii săi să pună imediat capăt acestei invazii nejustificate a Ucrainei”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media