Consiliul Superior al Procurorilor

FOTO Ion Munteanu a depus jurământul de învestire în funcția de procuror general

Ion Munteanu a depus jurământul de învestire în funcția de procuror general. Ceremonia oficială a avut loc în prezența președintelui Maia Sandu, dar și al președintelui CSP, Dumitru Obadă

 

”Jur să respect cu strictețe Constituția, legile Republicii Moldova, drepturile și libertățile omului și să îndeplinesc conștiincios obligațiile”, Ion Munteanu.

La eveniment a fost prezentă și șefa statului, Maia Sandu.

”Felicitări, domnule procuror general. Astăzi, din păcate, în justiție se face mai puțin decât se vorbește. E timpul să se facă mai multe, mai repede, mai ferm și mai corect. Și eu, și cetățenii, așteptăm să se facă dreptate; cei care au comis acte de corupție, care au încălcat legea, trebuie să fie sancționați. În justiție și în procuratură, trebuie să avem oameni onești, oameni care lucrează pentru Republica Moldova și pentru cetățenii ei. Vă urez succes”, a spus Maia Sandu.

”Vin cu un mesaj către procurori, să ne consolidăm să fim conștienți de situația în care ne aflăm, să livrăm la maxim și eficiență în pericolul cu care se confruntă la moment Republica Moldova”, a spus Ion Munteanu.

Amintim că actualul procuror general interimar, Ion Munteanu, a obținut cel mai mare punctaj la concursul pentru funcția de șef al Procuraturii Generale. CSP a organizat joi etapa interviului, iar Munteanu a obținut 9,21 de puncte. La mijlocul lunii aprilie, CSP a lansat un nou concurs pentru funcția de procuror general.

Consiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media