Iohannis susține accelerarea integrării europene pentru Moldova

”Este foarte important ca Ucraina şi Moldova să facă paşi rapizi spre integrarea europeană”, adeclarat preşedintele României, Klaus Iohannis. Afirmația a fost făcută la Summitul Comunităţii Politice Europene.

„Pentru mine personal şi pentru noi, în România, evident că este foarte important ca Ucraina şi Moldova să facă paşi rapizi spre integrarea europeană, de aceea am şi făcut un lobby foarte puternic pentru aceste două state, în special pentru Moldova, care a şi primit, împreună cu Ucraina, acest statut de candidat, a declarat Iohannis.

Oficialul s-a declarat şi în favoarea accelerării parcursului european pentru statele din Balcanii de Vest.

”Trebuie să fim corecţi şi faţă de cei din Balcanii de Vest care vor să adere la Uniunea Europeană şi să vedem cum le dăm şi lor şanse reale, fiindcă anumite procese de aderare se întind cam prea mult. Sunt state în Balcani care aşteaptă de decenii să facă următorul pas şi mie personal mi se pare că aici putem să ne mişcăm mai bine”, a spus Klaus Iohannis.

Summitul Comunităţii Politice Europene are loc cu o zi înainte de reuniunea informală a Consiliului European, tot în Granada.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media