Rusia, Jocurile Mondiale ale Prieteniei
Rusia, Jocurile Mondiale ale Prieteniei

Interzisă la Jocurile Olimpice de la Paris, Rusia va organiza Jocurile Mondiale ale Prieteniei

Interzisă la Jocurile Olimpice de la Paris, Rusia va organiza în 2024 o competiție proprie, similară celei aflate sub egida CIO, care va pune la bătaie premii uriașe.

În septembrie 2024, Rusia va găzdui Jocurile Mondiale ale Prieteniei, care vor include peste 20 de sporturi olimpice. Fondul total de premii al competiției va fi unul impresionant: 4,6 miliarde de ruble (aproximativ 45 de milioane de euro), scrie eurosport.ro.
Se așteaptă ca peste 5500 de sportivi să răspundă „prezent” la aceste concursuri, bonusurile financiare oferite fiind extrem de motivante. Mai mult ca sigur că americanii nu vor fi prezenți la această competiție, dar probabil că mulți atleți din Europa și în special din Asia vor merge la aceste evenimente sportive.
Îi invităm pe toți la „Jocurile Mondiale ale Prieteniei, acestea vor fi un eveniment istoric. Vom scrie istorie împreună„, a declarat viceprim-ministrul Federației Ruse, Dmitri Cernîșenko în timpul unui discurs la forumul „Rusia – o putere sportivă”.
Prima ediție a Jocurilor Mondiale ale Prieteniei vor avea loc în septembrie 2024 la Moscova și Ekaterinburg, astfel că nu vor interfera cu Jocurile Olimpice (26 iulie – 11 august, în direct pe Eurosport). Rusia va mai organiza anul viitor și „Jocurile Viitorului”, destinate tinerilor, care vor avea loc în perioada 23 februarie – 3 martie 2024 la Kazan.
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, a anunţat deja că a trimis 203 invitaţii comitetelor naţionale pentru participarea la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris, pe listă neaflându-se Rusia şi Belarus, a căror participare e suspandată ca urmare a invaziei din Ucraina.
Sportivii ruși au evoluat sub steag neutru și la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo, când au adunat 71 de medalii (20 de aur, 28 de argint și 23 de bronz).
Rusia s-ar fi clasat pe 5 în clasamentul pe medalii, sub SUA, China, Japonia și Marea Britanie. În clasamentul all-time pe medalii la JO, Rusia ocupă locul secund, fiind devansată doar de SUA (2629 de medalii, dintre care 1061 de aur pentru americani). Rușii au cucerit 1625 de medalii la cea mai importantă competiție sportivă a lumii, 608 fiind de aur.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media