AI
Corriere del Veneto

Inovație comercială: În Italia s-a deschis primul magazin controlat de inteligența artificială

În Italia a fost deschis primul magazin controlat în întregime de inteligența artificială. Magazinul se află în Verona și permite cumpărătorilor să pună produsele direct în geantă, fără a trece pe la casierie.

 

În interiorul magazinului sunt senzori care detectează orice mișcare, iar plata cumpărăturilor se face prin debitarea cardurilor electronice. Magazinul este dotat cu o „tehnologie de vizionare computerizată”, formată din camere care monitorizează întregul perimetru. Astfel, clientul este urmărit de când intră în magazin și până când pleacă, iar produsele sunt identificate cu ajutorul inteligenței artificiale. Pentru a oferi o a doua verificare, există, de asemenea, senzori pe fiecare raft care detectează modificarea greutății de fiecare dată când un client ia un produs pentru a-l pune în coșul de cumpărături, scrie Digi24.

Deși cumpărătorii nu trec pe la casierie, în magazin totuși sunt angajațe 7 persoane. Acestea se asigură că oamenii au înțeles totul și că nu au nevoie de ajutor suplimentar.

Acest sistem a fost deja aplicat în Brazilia și în Lisabona și se bucură de un succes enorm. S-a observat că numărul furturilor a scăzut considerabil, din motiv că produsele pot fi ușor detectate, indiferent unde sunt ascunde.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media