Pe piață va fi introdusă berea cu conținut redus de alcool, cuprins între 0,5% și 3,9%. Se întâmplă în contextul unei cereri tot mai mari pentru băuturi cu tărie moderată. Guvernul a aprobat un nou regulament în acest sens, menit să susțină dezvoltarea industriei.
Documentul aduce mai multe schimbări esențiale, inclusiv o nouă clasificare a berii în funcție de conținutul de alcool, extract și tipul de fermentație.
În plus, pe lângă conținut redus de alcool, se actualizează lista ingredientelor și a materialelor auxiliare admise în procesul de fabricație.
Pentru producători, una dintre cele mai importante modificări este eliminarea obligativității certificării pentru plasarea berii pe piață. În loc, va fi suficientă o declarație pe proprie răspundere. Astfel, vor fi reduse costurile de producție, iar accesul produselor la raft va fi simplificat.
„Aceste măsuri au potențialul de a dinamiza industria berii și de a genera beneficii economice. Prin implementarea lor, ne propunem să asigurăm un viitor sustenabil pentru industria berii” a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Ludmila Catlabuga.