grâu, porumb, floarea-soarelui

În Moldova va funcționa un coridor de tranzit pentru cerealele ucrainene. Cum explică Vladimir Bolea

În curând, pe teritoriul țării noastre va funcționa un coridor de tranzit pentru cerealele ucrainene. Acest proces ar fi unul profitabil pentru Calea Ferată a Moldovei, susține ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea.

Cerealele ucrainene deja circulă pe teritoriul Republicii Moldova. Se duc spre Reni, Iliciovsk, în portul Ismail și se duc spre Constanța. Este o modalitate prin care Căile Ferate din Republica Moldova câștigă bani”, a spus ministrul în cadrul unei emisiuni televizate.

Ministrul a subliniat că crearea acestui coridor pe teritoriului Republicii Moldova nu ar trebui să genereze motive de îngrijorare în rândul cetățenilor țării noastre, întrucât acesta este destinat în exclusivitate circulației spre România.

Nu există absolut niciun motiv de îngrijorare pentru aceste tranzitări, pentru că niciun kilogram din aceste cereale nu rămâne pe teritoriul Republicii Moldova, este absurd. Și mai este un aspect, războiul se va termina, avem ferma convingere, dar includerea Republicii Moldova în circuite economice este de mare perspectivă. Trebuie să fii orb ca să nu înțelegi acest lucru și să te opui tranzitării Republicii Moldova”, a menționat ministrul Agriculturii.

Anunțul cu privire la crearea în Republica Moldova a unui coridor de tranzit pentru cerealele ucrainene a fost făcut de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cadrul vizitei sale în România, întreprinse la 10 octombrie.

Am discutat despre securitate în regiunea Mării Negre. Am vorbit de infrastructură, despre deschiderea unor punte de trecere noi la granița comună. Am vorbit și despre minoritățile naționale. În România vor fi antrenați piloții ucraineni și am discutat despre asta cu președintele României. Am discutat despre solicitările noastre militare. În România se cunoaște bine cât de periculos este terorismul rusesc, cât de periculoase sunt dronele și rachetele care atacă satele de lângă granița României. Se înmulțesc porturile de pe Dunăre care asigură necesitățile de alimente pentru alte țări. Va începe sa funcționeze un coridor pentru cereale prin Republica Moldova. Suntem convinși ca și Ucraina și Moldova vor deveni membre ale Uniunii Europene”, a declarat la Cotroceni președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media