În atenţia locatarilor de la blocuri: Lucrările de construcție vor fi interzise în anumite zile

Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi interzise în blocurile locative în zilele de duminică și de sărbătoare nelucrătoare, precum și în zilele de luni până sâmbătă între orele 18:00 și 08.00. Un proiect de modificare a Legii cu privire la locuințe a fost votat de Parlament în prima lectură.

„Ținând cont de faptul că majoritatea cetățenilor se recreează pe parcursul zilei de duminică și în zilele de sărbătoare nelucrătoare, considerăm necesară extinderea interdicției de a executa lucrări de construcție care produc zgomot pentru aceste zile”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Totodată, la reconstrucția încăperilor va fi interzisă:

  • modificarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale prin instalarea utilajului consumator de gaze în alte încăperi decât în bucătărie sau hale termogeneratoare;
  • efectuarea lucrărilor de termoizolare și de schimbare coloristică a fațadei în lipsa autorizației de construire pentru lucrările la fațadele clădirilor orientate spre bulevarde și străzi, la clădirile cu statut de monument, la construcțiile din zonele de protecție a acestora, cu excepția lucrărilor de finisare exterioară, care nu modifică elementele fațadelor și a soluțiilor cromatice.

Proiectul respectiv  fost elaborat de către deputatul PAS Vasile Grădinaru.

Potrivit documentului, alte modificări prevăd extinderea termenului de privatizare pentru locuințele pasibile de privatizare.

„Termenul va fi extins din considerentul că există litigii care urmează a fi examinate de instanța de judecată și pentru că există un număr mare de locuințe pasibile pentru privatizare, cele mai multe fiind în municipiul Chișinău”, precizează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

De asemenea, o modificare similară a fost propusă și de un grup de deputați din Fracțiunea „Blocul Comuniștilor și Socialiștilor”. La propunerea Comisiei economie, buget și finanțe, cele două proiecte vor fi comasate pentru lectura a doua, de bază fiind proiectul propus de Vasile Grădinaru. Documentul urmează a fi examinat în lectura a doua.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media