În atenția femeilor antreprenoare! Statul oferă ajutor nerambursabil

Femeile care dezvoltă afaceri vor beneficia de un suport financiar din partea statului de până la 600 de mii de lei. Prevederile sunt incluse în noul Program de susținere a antreprenoriatului feminin, aprobat de Cabinetul de miniștri.

Antreprenoarele care vor deschide afaceri noi vor beneficia de ajutor nerambursabil de până la 200 de mii de lei, air cele care vor să-și dezvolte afacerea- până la 600 de mii de lei.

De asemenea, programul include „pachetul e-comerț”, care prevede măsuri de sprijin pentru dezvoltarea comerțului electronic în valoare de 30 de mii de lei – pentru afacerile debutante și 50 de mii de lei – pentru întreprinderile în dezvoltare.

„Independența și abilitarea economică a femeilor este esențială pentru realizarea drepturilor lor și asigurarea egalității de gen. Femeile trebuie să participe în mod egal pe piața muncii și în activități de antreprenoriat”, a menționat viceprim-ministrul Dumitru Alaiba.

Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 36 de luni, iar bugetul acestuia se ridică la 30 de milioane de lei.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, mai multe femei (90,3%) decât bărbați (82,3%) conduc întreprinderi micro și sunt prezente, în special, în domenii precum comerțul cu amănuntul, servicii și HoReCa. Totodată, femeile reușesc să dezvolte mai rapid afacerile.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media