În 7 din 11 municipii din Moldova primarii au fost aleși din primul tur

În 4 din cele 11 municipii din Moldova va avea loc turul 2 al alegerilor locale generale pentru funcția de primar. Printre acestea se numără și municipiul Bălți, unde au rămas în cursă candidatul formațiunii ”Partidul Nostru” Alexandr Petcov și candidatul declarat independent Arina Corșicova. Rezultatele preliminare de duminică arată o diferență de aproximativ 500 de voturi în favoarea lui Petkov.

Pe locul trei s-a clasat candidatul PSRM Maxim Moroșan, iar candiatul PAS Vladimir Rusu este pe locul patru, după numărul de voturi acumulate. Top 5 este încheiat de candidatul Partidului Schimbării Nicolai Grigorișin, actualul primar de Bălți.

Turul doi de scrutin va mai avea loc la Comrat, Edineț și Ungheni, unde au rămas în cursă 4 candidați independenți, 2 candidați ai partidelor de opoziție și un candidat al partidului de guvernare.

Dintre cei 7 primari de municipiu aleși din primul tur, 3 sunt candidați independenți, iar 4 au candidat din partea partidelor de opoziție. La Strășeni, a fost înregistrat cel mai bun rezultat. Actualul primar Valentina Casian, care a candidat independent, a obținut peste 83 la sută din sufragii.

Și-au păstrat funcțiile și primarii independenți din Ceadîr-Lunga și Cahul. Anatolii Topal și Nicolae Dandiș au obținut peste 73 la sută din voturi la alegerile de duminică.

Și Soroca și-a ales primarul din primul tur – actualul primar socialist Lilia Pilipețchi a obținut peste 70 la sută din opțiunile de vot.

La Orhei a câștigat alegerile din primul tur, candidatul de rezervă al lui Ilan Șor, Tatiana Cociu, care a declarat că reprezintă formațiunea Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei.

Iar la Hâncești, primarul PDCM Alexandru Botnari a mai obținut un mandat. La fel ca primarul Capitalei Ion Ceban, Botnari a învins la limită din primul tur.

Potrivit datelor preliminare publicate de CEC, cel puțin 23 de orașe și municipii din Moldova și-au ales primarii din primul tur, în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media