Profimedia Images

Imagini înfricoșătoare în Somalia. Un cimitir a fost devastat de ape, cadavrele plutesc pe străzi.

După cele mai grave inundații din ultimul secol în Somalia, locuitorii din mai multe localități sunt martorii unor scene înfiorătoare și se tem de posibilele boli care ar putea urma. În Galkayo, apele au inundat un cimitir, aducând la suprafață cadavrele și purtându-le pe străzi.

 

Mai mulți locuitori care trăiesc aproape de cimitir au povestit că au fost nevoiți să-și părăsească locuințele din cauza inundațiilor. Mai mult decât atât, apele au adus pe străzi rămășițe umane.

 

Cel puțin 32 de persoane au fost ucise în toată țara, iar ONU avertizează că peste 1,6 milioane de oameni ar putea fi afectați de inundațiile devastatoare care urmează anilor de secetă. Situația din Galkayo nu este la fel de gravă ca în regiunea Gedo din sudul Somaliei, unde râul Juba a ieșit din matcă și a dus la prăbușirea unui pod important din orașul Bardere, scrie Digi24

În mod normal, sezonul ploios este primit cu entuziasm în Somalia, simbolizând aducerea prosperității și fiind un motiv de sărbătoare, în special în condițiile unei secete tot mai acute. Cu toate acestea, ploile copioase și inundațiile, care se așteaptă să continue până la sfârșitul lunii noiembrie, provoacă acum teamă printre mulți oameni care se confruntă deja cu dificultăți în a găsi hrană și apă potabilă.

ONU avertizează că până la 1,5 milioane de hectare de teren agricol ar putea fi distruse de aceste condiții meteorologice extreme.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media