Sursa: zdg.md

Ilan Șor a părăsit Israelul

Oligarhul fugar, Ilan Șor, nu se mai ascunde de justiția de la Chișinău în Israel. Acesta a părăsit marți Țara Sfântă. Informația a fost oferită pentru jurnalistul ONE TV Alina Cotoros de șeful Interpol Moldova, Viorel Țentiu, subliniind că nu cunoaște în ce țară exactă se află acum Șor, dar precizează că este vorba de una care este membră Interpol, dar nu exlude că se află în Turcia.

,,Din informațiile operative pe care le deținem se cunoaște că Ilan Șor a părăsit teritoriul Israelului, însă direcția de deplasare nu se știe. Acesta a părăsit țara prin cale aeriană, prin aeroport. Am avut o alarmă care a fost făcută în adresa autorităților din Israel, însă nu ne-a comunicat care a fost direcția de deplasare. Au fost informate, iarăși, toate statele membre ale Interpol despre faptul că Ilan Șor s-ar afla în una dintre statele membre ale Interpol și au fost solicitate toate statele în vederea reținerii și arestării acestuia. Da, Turcia este mebru al Interpol. Nu exclud că s-ar afla în Turcia.”

Ilan Șor, care deține inclusiv cetățenia israeliană, a fugit în 2019 din Republica Moldova din cauza problemelor cu justiția, iar în luna aprilie a acestui an a fost condamnat la 15 ani de pușcărie pentru escrocherie și spălare de bani în dosarul ,,frauda bancară”. Pe lângă executarea pedepsei într-un penitenciar de tip închis, el trebuie să restituie peste 5,2 miliarde de lei, dar și nu va putea activa timp de cinci ani în sistemul bancar.
Între timp, politicianul prorus este activ în politică și a organizat protestele antiguvernamentale de la Chișinău. Liderii de la Chișinău, însă au atenționat în repetate rânduri că manifestațiile fac parte din planul Kremlinului de a destabiliza țara, iar Serviciul de Informații și Securitate a anunțat recent că Republica Moldova este supusă unor atacuri hibride de o amploare fără precedent din partea Federației Ruse, care atentează la ordinea constituțională a țării noastre prin intermediul grupării criminale a condamnatului fugar Ilan Șor, ambele informații fiind negate de acesta.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media