incendiii de vegetație

IGSU trage un semnal de alarmă: Crește riscul incendiilor în condiții de vânt și umiditate redusă

Aprinderea vegetației uscate, a stufărișului, dar și a gunoiului menajer au un efect nociv asupra mediului înconjurător. Cetățenii sunt îndemnați să se abțină de la astfel de acțiuni. În acest fel protejăm mediul, dar și evităm izbucnirea incendiilor.

Într-un comunicat emis de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pompierii avertizează asupra riscului major de izbucnire a incendiilor
În condiții de temperaturi pozitive, de vânt și umiditate redusă, focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse”, atenționează IGSU.
Pentru a evita astfel de pericole, pompierii recomandă cetățenilor să nu arunce obiecte aprinse pe suprafețe cu iarbă uscată. Pe lângă riscul de incendiu, astfel de acțiuni pot atrage și sancțiuni severe.
Aprinderea vegetației uscate în terenuri deschise, a gunoiului și a deșeurilor menajere în propriile gospodării este sancționată administrativ. Se va aplica amenda  de la 200 la 300 de unități convenționale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 40 la 60 de ore”, precizează IGSU.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA