IGSU avertizează: În toiul fermentării vinului, pericolul nu e beția, ci intoxicația cu dioxid de carbon

În toiul fermentării vinului, pericolul nu e beția, ci intoxicația cu dioxid de carbon. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență avertizează gospodarii să respecte regulile de siguranță în sezonul preparării vinului de casă.

Astfel, pentru a evita situații de risc și eventualele tragedii, salvatorii desfășoară campanii de informare în gospodăriile din întreaga țară.

În acest context, IGSU recomandă și respectarea unor măsuri. Este important să evitați păstrarea vaselor cu must aflat în fermentare în spații închise, slab ventilate, cum ar fi beciurile sau subsolurile. De asemenea, e important să asigurați o ventilație constantă în încăperile unde se produce fermentarea vinului.
Totodată, potrivit specialiștilor, primele  3–5 zile de la începerea fermentării sunt cele mai periculoase. Atunci e perioada în care se degajă cea mai mare cantitate de CO₂. De aceea, după aerisire, așteptați cel puțin o oră înainte de a intra într-un spațiu închis.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA