foto: parlament.md

Igor Grosu pleacă la Praga. Va participa la Platforma Internațională Crimeea

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va participa la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaționale Crimeea. Reuniunea va avea loc marți, la Praga, și este organizată de Ucraina și Republica Cehă.

Legisaltivul anunță că Igor Grosu va susține un discurs în cadrul summitului și va participa la discuțiile din marja sesiunii plenare. Președintele Parlamentului va avea mai multe întrevederi cu omologii săi prezenți la eveniment și va semna, împreună cu președintele Radei Supreme de la Kyiv, Ruslan Stefanchuk, un memorandum de înțelegere între instituțiile parlamentare din Republica Moldova și Ucraina.

Summitul parlamentar „Platforma Internațională Crimeea” va aborda situația actuală de securitate din Ucraina și posibilitățile parlamentelor naționale și instituțiilor parlamentare internaționale de a-și aduce contribuția la domeniile prioritare de activitate ale Platformei.

Peste 50 de președinți și vicepreședinți de Parlament din diferite țări și președinți și vicepreședinți ai adunărilor parlamentare ale instituțiilor internaționale vor participa la reuniune. La sfârșitul summitului va fi adoptată o declarație comună.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media