Sursa: parlament.md

Igor Grosu la summit-ul Internațional Crimeea: Moldova este ținta unui atac hibrid constant din partea Rusiei

Pe 24 octombrie, la Praga, a avut loc cel de-al doilea summit Internațional Crimeea, unde, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a vorbit despre cooperarea bilaterală ș sprijinul pentru refacerea Ucrainei, dar și despre atacurile hibride care vin din partea Rusiei asupra Republicii Moldova.

Igor Grosu a subliniat rolul important a dezvoltării vectorului european al țării noastre, precum și a Ucrainei. Șeful legislativului a mai spus că Rusia încearcă prin mai multe metode păstrarea statutului Republicii Moldova în calitate de motropolă.

„De mai bine de 600 de zile, asistăm la un război inuman declanșat de Rusia în Ucraina. Vedem atacuri sângeroase asupra Israelului și violențe îngrozitoare împotriva civililor. O lume întreagă este zguduită de atacuri ce distrug pacea și ordinea cu care ne-am obișnuit în ultimele decenii. Reuniunea de azi reconfirmă unitatea și solidaritatea noastră împotriva agresiunii și amenințărilor în adresa unei ordini internaționale bazate pe reguli. Moldova este ținta unui atac hibrid constant, Rusia nu va renunța de bunăvoie la acțiunile ostile la adresa Republicii Moldova, fiindcă vrea să-şi păstreze statutul de metropolă, iar Moldova să rămână o colonie subdezvoltată şi ostilă Occidentului. Dar noi ne opunem și rezistăm în fața acestor amenințări, combătând propaganda, dezinformarea și tentativele de a destabiliza țara dinăuntru”, a declarat Igor Grosu.

De asemenea, președintele Parlamentului din Moldova a mai anunțat că doar în ultimul an, exporturile între Republica Moldova și Ucraina a crescut de 8 ori și că este sigur că împreună cu țara vecină vor putea reconstrui economiile ambelor state. Grosu a adăugat că un alt factor care ajută direct Ucraina este cooperarea noastră trilaterală cu România, care este menită să găsească sinergii și să folosească oportunitățile regionale în aceste vremuri dificile de distrugere înfăptuită de Rusia.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media