Igor Grosu: Integrarea în Uniunea Europeană este proiectul nostru de țară

Integrarea în Uniunea Europeană este proiectul de țară al Republicii Moldova. Declarația aparține șefului Legislativului, Igot Grosu, la Forumul de securitate din regiunea Mării Negre și a zonei Balcanilor, care are loc la București.

„Odată cu avansarea în acest proces, suntem din ce în ce mai determinați pentru agenda noastră de reforme. Sperăm că foarte curând să începem negocierile de aderare, iar întregul proces este în primul rând pentru cetățenii noștri, pentru bunăstarea fiecărui om din Republica Moldova care trebuie să trăiască în pace și siguranță, cu o guvernare eficientă, o justiție corectă, o economie puternică și competitivă care să genereze locuri de muncă bine plătite”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului s-a referit la ultimele evoluții în implementarea agendei de modernizare, menționând, între altele, semnarea Parteneriatului de Securitate și Apărare cu UE și a Acordului privind participarea Republicii Moldova la componenta de ocupare a forței de muncă și inovare socială a Fondului Social European, care vor facilita accesarea de către țara noastră a fondurilor pentru implementarea politicilor sociale.

„A discuta despre extinderea Uniunii Europene în termenele de până în februarie 2022 nu mai este posibil. Noi am setat o viteză și ne vom ține de ea, dar evident că nu în detrimentul calității”, a subliniat șeful legislativului.

Igor Grosu a mai spus că Republica Moldova și Ucraina vor merge împreună spre Uniunea Europeană, vor acționa ca o singură voce și vor învăța de la țările prietene bunele practici și lecțiile aderării.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, împreună cu Președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, și Președintele Radei Supreme a Ucrainei, Ruslan Stefanchuk, au fost vorbitorii principali în cadrul panelului referitor la integrarea europeană a Republicii Moldova și Ucrainei în actualul context european.

Totodată, președintele Parlamentului și-a exprimat aprecierea față de suportul acordat Republicii Moldova de către România.

„În ultimii 2-3 ani, timp în care împreună am trecut și trecem crize peste crize- pandemia, războiul brutal al Federației Ruse în Ucraina, criza energetică, războiul hibrid, alături de România și Ucraina, Republica Moldova se simte în siguranță. Suntem recunoscători și mândri să avem asemenea vecini de nădejde. România, avocatul nostru sincer și dezinteresat în parcursul Republicii Moldova de integrare europeană și Ucraina care apără la propriu valorile lumii libere, lumii occidentale, cu mari sacrificii, curaj și dârzenie, ținând dușmanul nostru comun la distanță”, a subliniat Igor Grosu.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media