Guvernul a decis: Angajații din sistemul medical vor primi salarii majorate

Medicii, asistentele medicale și medicii rezidenți din instituțiile medico-sanitare publice, încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală, vor primi salarii majorate în medie cu 15%. De asemenea, personalul medical va beneficia de un supliment pentru gărzile de noapte, mai mare cu 15%.

Decizia a fost luată astăzi, la ședința de Guvern, urmare a aprobării pachetului „Spor pentru Moldova”, informează Serviciul d epresă al Executivului.
Potrivit hotărârii Executivului, salariile personalului medical vor fi majorate de la 13% până la 17%, în funcție de vechimea în specialitate. Pentru personalul auxiliar sanitar și administrativ-gospodăresc este prevăzută o creștere cu 15%. De majorare vor beneficia circa 48 de mii de lucrători medicali. Salariul mediu al unui medic va crește de la 17 344 de lei la 19 945 de lei, al unui asistent medical de la 11 094 de lei la 12 758 de lei, iar al unei infirmiere de la 6 510 lei la 7 486 de lei”, se precizează în comunicatul instituției.
De menționat că acest lucru a devenit posibil după ce modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală (FAOAM) pentru anul 2023 a fost votată în lectura a doua de Parlament.
Proiectul de lege pentru modificarea Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2023 a fost elaborat de Ministerul Sănătății. Potrivit acestui document, și veniturile, și cheltuielile FAOAM vor fi majorate cu aproximativ 399 de milioane de lei sau 12,8 %.

Peste 69 de milioane de lei vor fi însușite la procurarea serviciilor medicale pentru acordarea asistenței medicale pacienților cu AVC acut, precum și în cadrul programelor speciale.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media