Sursa: cnn.com

Germania va oferi supraviețuitorilor Holocaustului o plată unică pentru a face față atacurilor din 7 octombrie

Germania va oferi o plată unică de 236 de dolari supraviețuitorilor Holocaustului, pentru a-i ajuta să facă față efectelor atacurilor din 7 octombrie din sudul Israelului, relatează CNN.

Astfel, autoritățile din Germania vor despăgubi 113.000 de supraviețuitori ai Holocaustului din Israel cu 27 milioane de dolari, potrivit Ministerului german de Finanțe.Plată

,,Mulți supraviețuitori ai Holocaustului au fost loviți în mod deosebit de greu de atacurile Hamas, fie prin pierderea locuințelor, fie prin sistemele de sprijin sub formă de îngrijire”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului german de Finanțe.

Furia criminală condusă de Hamas în sudul Israelului a fost cel mai sângeros atac terorist din istoria Israelului, ucigând cel puțin 1.200 de persoane și răpind alte peste 250 de persoane.

De atunci, atacurile israeliene asupra Fâșiei Gaza au ucis cel puțin 33.634 de palestinieni și au rănit alte 76.214 persoane, potrivit Ministerului Sănătății de acolo. Human Rights Watch și Oxfam au acuzat luna trecută Israelul că desfășoară „atacuri nediscriminatorii și disproporționate, încălcând dreptul internațional”.

Fiecare dintre cei 113.000 de supraviețuitori evrei din Israel va primi cei 236 de dolari sub forma unei plăți unice, potrivit organizației non-profit Conference on Jewish Material Claims Against Germany (Conferința pentru revendicări materiale evreiești împotriva Germaniei (Claims Conference) – o organizație umbrelă evreiască care urmărește obținerea de despăgubiri pentru supraviețuitorii Holocaustului și care a lucrat cu guvernul german la acest program.

Plățile sunt distribuite în Israel în cooperare cu Conferința pentru revendicări și cu Autoritatea pentru drepturile supraviețuitorilor Holocaustului din cadrul guvernului israelian, a precizat Ministerul german de Finanțe.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media