Fotojurnalistă de la Chișinău, interzisă în regiunea transnistreană. Reacția Biroului politici de reintegrare

O fotojurnalistă de la Chișinău nu va putea intra în următorii trei ani în regiunea transnistreană, după ce regimul separatist a aplicat o interdicție în privința acesteia.

Despre aceasta a anunțat însăși jurnalista, într-o postare făcută pe contul său de Facebook.

Tocmai am fost înștiințată de către forțele separatiste de la Tiraspol că am interdicție de intrare într-o regiune a țării mele. Pur și simplu mergeam la meci”, a scris fotojurnalista Elena Covalenco.

În context, Biroul politici de reintegrare a luat act de această informație, menționând că acțiunile abuzive ale Tiraspolului nu trebuie tolerate.

Această regretabilă acțiune demonstrează cu prisosință faptul, că Tiraspolul urmărește o altă agendă decât cea declarată public, aducând procesul de negocieri în impas. Măsurile întreprinse de autoritățile neconstituționale periclitează eforturile Chișinăului și ale partenerilor săi externi de a găsi o soluție pașnică și durabilă a dosarului transnistrean. Practicile abuzive ale Tiraspolului față de reprezentanții presei și ai societății civile, îngrădirea constantă a libertății circulației, alte limitări brutale ale drepturilor omului în regiune nu mai pot fi tolerate”, se arată în declarația Biroului politici de reintegrare.

Totodată, reprezentanții BPR aduc la cunoștință că autoritățile constituționale ale Republicii Moldova vor aplica măsuri legitime de răspuns, capabile să descurajeze acest gen de acțiuni.  

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media