FOTO, VIDEO Atac cu drone asupra Odesei. Opt persoane au fost rănite, iar Muzeul de Artă deteriorat

Cel puțin 8 oameni au fost răniți în orașul Odesa, iar una dintre principalele galerii de artă ale oraşului a fost avariată în urma atacurilor ruseşti cu drone și rachete de duminică seara, asupra infrastructurii portuare din regiune. Undele de șoc au afectat mai mult de 30 de locuințe, peste 20 de automobile, 4 clădiri cu mai multe etaje și câteva camioane cu cereale.

Forțele aeriene ale Ucrainei, au precizat într-un comunicat pe telegram că au doborât deasupra orașului 15 drone din 22 și o rachetă din cele 4 lansate din peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014.

Nu este clar dacă clădirile şi camioanele au fost lovite de drone sau de resturile distruse.

Una dintre rachete a căzut în apropierea Muzeul Național de Artă din Odesa și a lăsat o groapă adâncă de câțiva metri. Atacul a spulberat ferestrele muzeului și a deteriorat pereții acestuia.

 

 

Muzeul a găzduit aproximativ 10.000 de opere de artă înainte de război, inclusiv picturi ale unora dintre cei mai cunoscuți artiști ruși și ucraineni de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Pe 6 noiembrie, Muzeul Naţional de Artă Odesa împlineşte 124 de ani. În ajunul zilei de 6 noiembrie, ruşii au „felicitat” monumentul nostru arhitectural cu o rachetă care a căzut în apropiere„, a declarat într-un mesaj pe Telegram Oleh Kiper, guvernatorul regiunii Odesa.

Rusia își intensifică bombardamentele asupra porturilor ucrainene, care depozitează cereale, în contextul în care Moscova s-a retras în Iulie din acordul „Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră”, care a permis exporturilor ucrainene să ajungă pe piața mondială.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media