FOTO Percheziții într-un „orășel de vacanță”, construit ilegal la Durlești

Oamenii legii au efectuat percheziții la Durlești, după ce câteva persoane au îngrădit și au acaparat un teren dintr-o zonă verde. Prin acțiunile lor, acestea au cauzat statului un prejudiciu de peste două milioane de lei.

Potrivit Procuraturii Generale, perchezițiile au avut loc în baza unei cauze penale, pe terenul fondului forestier din masivul de pădure Durlești din proprietatea statului.

Drept temei pentru a începe urmărirea penală au servit sesizările organelor mediului. 

Persoanele vizate în dosarul privind acapararea ilegală a fondului forestier au construit, în perioada anilor 2015-2021, căsuțe de vacanță, garaj, pergole, rețelele ingenerești de apă și canalizare.

Precum explică procurorii, construcțiile au fost realizate neatorizat, cu încălcarea prevederilor Constituției, Codului Silvic, Regulamentului privind arenda fondului forestier în scopuri de gospodărire cinegetică și/sau de recreere, fără consimțământului arendatorului Agenției „Moldsilva” și în lipsa avizului pozitiv eliberat de organul central de mediu al administrației publice.

Prin urmare, a fost constatat un prejudiciu cauzat statului și mediului în proporții deosebit de mari care estimează la – 2 348 361,40 lei.  

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media