FOTO La distracție, fără bunul simț. Primăria Capitalei, obiecții după „Ziua Vinului”

Mai multe zone cu spații verzi din Parcul Catedralei au fost prejudiciate, în acest weekend, în timpul festivităților organizate cu prilejul Zilei Naționale a Vinului. Despre aceasta a vorbit Ilie Ceban, viceprimarul Capitalei, în cadrul ședinței Primăriei.

Agenții economici, participanți la festival, și-au amplasat gherete, carusele și alte instalații direct pe gazonul din zonele verzi ale parcului, amenajate de Primăria Chișinău”, a comunicat viceprimarul.

Totodată, acesta a remarcat faptul că Ziua Națională a Vinului a fost un eveniment frumos, însă priveliștea dezgustătoare lăsată de petrecăreți nu a putut fi trecută cu vederea.

Festivalul s-a încheiat cu mormane de gunoi în jurul PMAN și al parcului. Am fost nevoiți să mobilizăm suplimentar angajați și servicii municipale pentru a face ordine”, a subliniat Ilie Ceban.

Referindu-se la zonele din parcul Catedralei, viceprimarul a anunțat că spațiile vor fi examinate și evaluate, iar raportul va fi transmis organizatorului evenimentului, astfel încât toate cheltuielile pentru ulterioarele reabilitări să fie recuperate de la agenții economici.

În context, acesta a declarat că, pe viitor, prin dispozițiile emise, va fi interziă amplasarea corturilor, gheretelor și altor construcții mobile pe gazon sau în alte spații verzi ale parcurilor.

Organizatorii evenimentului au comunicat pentru info1.md că vor rambursa suma prejuduciului dacă vor primi o solicitare în acest sens din partea Primăriei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media