FOTO Exerciții de simulare la Criuleni. Salvatorii au intervenit la lichidarea consecințelor unor situații excepționale

Exerciții de simulare la Criuleni. Salvatorii  IGSU au intervenit la lichidarea consecințelor unor situații excepționale. Serviciile de urgență au primit informații despre producerea unui incendiu în clădirea primăriei orașului Criuleni, a unui accident rutier cu victime multiple, depistarea unui caz de rabie.

De asemenea, confom scenariului, Republica Moldova a fost afectată de un seism cu epicentrul în munții Carpați, care a provocat riscul activării alunecărilor de teren, deteriorări esențiale la blocul Spitalului și Policlinicii din orașul Criuleni, blocurile și casele locative. Mai mult, au fost deteriorate liniile de comunicații și energie electrică, conducte de gaze naturale.

Forțele protecției civile, au intervenit pentru fortificarea digului de protecție, după ce în urma cutremurului au fost raportate fisuri în partea superioară a barajului Hidrocentralei de la Dubăsari.

Totodată, au fost întreprinse măsuri necesare pentru înștiințarea populației despre riscul inundației, prin intermediul mijloacelor de înștiințare disponibile.

În cadrul aplicațiilor, a fost simulată desfășurarea unei tabere de câmp, unde mai multe persoane au avut nevoie de cazare și hrană, după ce casele acestora au fost distruse de seim.

Tot în cadrul aplicațiilor, forțele protecției civile, salvatorii IGSU și organele de ordine publică au fost solicitați pentru a lichida consecințele unui accident rutier.


La fața locului, salvatorii au efectuat lucrări de descarcerare a persoanelor blocate din fiarele autovehiculelor, echipajele de poliție au asigurat securitate zonei și circulația la locul accidentului, iar medicii au acordat primul ajutor medical persoanelor rănite.

În vederea evitării riscului de răspândire a bolilor infecțioase virale, serviciile responsabile au lichidat focarul de rabie.

Aici, angajații Serviciului protecției animalelor şi plantelor și reprezentanții Serviciului medical au efectuat lucrări de ardere a cadavrelor infectate și au întreprins măsurile necesare pentru dezinfectarea teritoriului.

În total, în rezultatul aplicațiilor, peste 160 de angajați din cadrul autorităților locale, conducători ai unităților economice și reprezentanții entităților abilitate au fost antrenați în colectarea și analiza datelor privind situația simulată, elaborarea propunerilor pentru luarea deciziilor în procesul lichidării consecințelor situațiilor excepționale.

Potrivit IGSU, aplicațiile complexe au fost desfășurate conform planului calendaristic al Hotărârii de Guvern din 29.11.2023 cu privire la măsurile de pregătire în domeniul protecției civile a Republicii Moldova pentru anul 2024 și au drept scop verificarea capacităților de conducere a structurilor cu atribuții în gestionarea situațiilor excepționale, precum și a modului de planificare și desfășurare a acțiunilor de lichidare a consecințelor situațiilor de urgență și de risc.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media